Mense wil gode wees, Jesus wil mens wees

July 15, 2019

Hagos Gebrihwet sal nooit weer die 5de Julie vergeet nie. ‘n Paar dae gelede, by die IAAF se Diamond League atletiekbyeenkoms in Lausanne, het hy ‘n groot fout begaan in die 5000 meter wedloop. Hy was los voor. Toe die klok lui, het hy by die wenstreep begin feesvier. Hy het gedink hy wen en tot stilstand gekom. Maar soos altyd het die klok die laaste rondte aangekondig. Toe Gebrihwet dit besef, was sy moed gebreek. Ongemotiveerd het hy weer begin hardloop en tiende geëindig. 
 

Hoe gebeur dit dat top-atlete soos Gebrihwet so ‘n basiese fout maak? Hoe kry die heel bestes die ‘basics’ verkeerd na al die jare? Wel, daar is geen ander antwoord nie as dat ons almal steeds net mense is. So graag wil ons goed wees- onbreekbaar; sterk; altyd in beheer. Tog het ons kleivoete. Ons is net mense, al wil baie van ons eintlik ook celebrities en gode wees. (Ek sien juis dat die nuwe fliek oor sokkerspeler Diego Maradona adverteer word met die woorde: “Rebel. Hustler. Hero. God.”)
 

Selfs gelowiges wil deesdae super-gelowiges wees wat bekend is vir al die groot dinge wat hulle vir God doen. Ons almal moet dringend by Jesus kom leer. Terwyl ons gode wil wees, wil Jesus ‘n mens word. Terwyl ons glo meer is beter -meer geld, meer besittings, meer dinge op ons naam- leer Jesus ons dat nederigheid God se oog vang. En dat dit beter is om te gee as te ontvang. Ons is net mense, en dit is goed genoeg vir God. Ons foute hoef ons nie te definieer nie, Jesus moet!

 

Please reload

ONLANGSE ARTIKELS

February 27, 2020

February 26, 2020

February 25, 2020

February 21, 2020

February 19, 2020

Please reload

AFDELINGS & SKRYWERS
LEES SOORTGELYKE ARTIKELS
Please reload

© 2020 Ekerk Vereniging.

Trots gebou deur Ekerk.

Ekerk bankbesonderhede:


Ekerk Vereniging,

ABSA Bank, Takkode: 632 005,

Rekening: 4059 699 232

South Africa | Suid Afrika

Vind, volg & bevriend ons hier:

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Laai ons "app" af: