Toe vertrek Hy

Die Ou Testament is vol beloftes van die Gees wat eendag in volheid by al God se kinders sal kom bly. Sien, in die Ou Testamentiese era was die Gees nie 24/7 aan diens by al God se mense nie. Vat maar vir koning Saul. Toe hy as koning van Israel gesalf is deur die profeet Samuel het die Gees van die Here in hom begin werk (1 Samuel 10:6 en 10). Maar die Gees was nie op dieselfde manier aan die werk in elke Israeliet wat die Here geken het nie, slegs in ‘n handjievol Godvresende profete en konings. Kortom, die Gees se teenwoordigheid was beperk tot daardie klein groepie mense wat aste ware op die brug tussen God en die mense gestaan het.

 

Toe Saul sy eie pad begin loop en uiteindelik begin het om die Here se opdragte blatant te verwerp, het die Gees van God hom permanent verlaat. Wat ‘n tragedie. Toe was Saul regtig alleen- so alleen dat hy as ‘n tragiese figuur gesterf het. Gelukkig leer die Nuwe Testament dat die Heilige Gees nou by God se mense vir altyd bly. Maar dit beteken nie dat ons kan leef soos wat ons wil nie. Inteendeel. Die Gees self sorg dat ons heilig leef. Hy verander ons in lewende tempels van God

 

Gebed

Here, heilig my lewe. Maak my tot ‘n mooi tempel vir U. In Jesus se Naam. Amen

 

Please reload

ONLANGSE ARTIKELS

February 27, 2020

February 26, 2020

February 25, 2020

February 21, 2020

February 19, 2020

Please reload

AFDELINGS & SKRYWERS
LEES SOORTGELYKE ARTIKELS
Please reload

© 2020 Ekerk Vereniging.

Trots gebou deur Ekerk.

Ekerk bankbesonderhede:


Ekerk Vereniging,

ABSA Bank, Takkode: 632 005,

Rekening: 4059 699 232

South Africa | Suid Afrika

Vind, volg & bevriend ons hier:

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Laai ons "app" af: