Drink jou beker saam met Jesus

April 3, 2017

 

Getsemane was Jesus se bloedsweet plek. Daar tussen die olyfbome moes Hy op die Donderdagaand kort voor sy kruisiging finaal afteken op sy lydingspad. Jesus kon nog uitdraai daar in die tuin. Hy is immers die Seun van God. Daar kon Hy gekies het om terug te keer na die veilige spasie van sy hemelse woonplek. Maar die lotgevalle van biljoene mense was in sy gedagtes toe Hy daar ja gesê het. Ook jou en my lot het swaar op sy gemoed gelê. Daarom het Jesus se sweet soos bloeddruppels op die grond geval toe Hy tussen die olyfbome van Getsemane die eerste slukke van sy lydingsbeker geneem het. Sy gebed en sy bloedsweet was die bewys dat Hy een honderd persent ja gesê het vir sy roeping. In daardie donker oomblikke het Jesus Homself volkome aan die wil van sy Hemelse Vader onderwerp.

 

Net God se wil maak saak, al moet dit jou selfs deur die dal van die doodskaduwee laat stap. Jesus het egter geweet sy Vader stap saam. Daarom kon Hy sy beker enduit leeg drink. Daarom kon Hy ’n kruis op sy skouers laai wat oortrek was van ons elkeen se gemors en sonde.  

 

Saam met Jesus het ons elkeen ook ’n beker om leeg te drink, soos wat Jesus in Markus 10:35-45 vertel. Sy vraag aan Johannes en Jakobus: “Kan julle my beker drink en met my doop gedoop word?” is ook ons elkeen se vraag. Jesus se roete vir ons is altyd eers ’n beker, dan ’n kroon. As ons egter ons eie beker tot eer van God leegdrink, waarmee dit ook al gevul mag wees, dan doen ons reg. Dan is ons beker inderdaad gevul met God se wil. Ons moet altyd agter Jesus aanbid: “Nie my wil nie, maar U wil moet geskied.” Dan verander selfs die donkerste doodsdal spoedig weer in groen weivelde!

Please reload

ONLANGSE ARTIKELS

February 25, 2020

February 21, 2020

February 19, 2020

February 18, 2020

February 14, 2020

Please reload

AFDELINGS & SKRYWERS
LEES SOORTGELYKE ARTIKELS
Please reload

© 2020 Ekerk Vereniging.

Trots gebou deur Ekerk.

Ekerk bankbesonderhede:


Ekerk Vereniging,

ABSA Bank, Takkode: 632 005,

Rekening: 4059 699 232

South Africa | Suid Afrika

Vind, volg & bevriend ons hier:

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Laai ons "app" af: