Is daar iets soos weggee-uitbranding?

January 19, 2017

 

“Ek’s moeg om te hoor ek moet weggee,” sê iemand. “Ek dink al ek ly aan weggee-uitbranding,” gaan hy voort. “Hoekom? Gee jy te veel weg?” vra my vriend. “Ek gee my tiende,” sê hy. “Hoe lank vat dit jou elke maand om jou tiende te gee?” wil my vriend weet. “Nee, ek doen dit met ’n debiet order,” antwoord hy. “En dit laat jou ly aan weggee-uitbranding? sê-vra my vriend verbaas. “Ja, almal wil net nog hê, en dan mors hulle alles uit,” antwoord hy. “Plek-plek is dalk dit so, maar mense se verkeerde motiewe beteken nie jy moet ophou doen wat God van jou vra nie.” reageer hy. 

 

As weggee ons vermoei, dan is dit omdat ons nie begryp dat die hart van die evangelie op vrygewigheid gebou is nie. In 2 Korintiërs 8:9 skryf Paulus dat Christus wat ryk was om ons onthalwe arm geword het sodat ons ryk kan wees in vrygewigheid. Die Here se mense is vrygewig. Altyd. Orals. Dit kan nie anders nie, want Christus het Homself aanhoudend gegee vir mense. As ons nie dieselfde doen met ons lewe, tyd, kragte, geld, gebede, vriendskap en ons naasteliefde, nie, dan kort ons dringend Christus se hart.

Please reload

ONLANGSE ARTIKELS

February 27, 2020

February 26, 2020

February 25, 2020

February 21, 2020

February 19, 2020

Please reload

AFDELINGS & SKRYWERS
LEES SOORTGELYKE ARTIKELS
Please reload

© 2020 Ekerk Vereniging.

Trots gebou deur Ekerk.

Ekerk bankbesonderhede:


Ekerk Vereniging,

ABSA Bank, Takkode: 632 005,

Rekening: 4059 699 232

South Africa | Suid Afrika

Vind, volg & bevriend ons hier:

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Laai ons "app" af: