top of page
  • deur Milanie Vosloo

Die kuns van tevrede wees


“... Daar is geen god soos U nie. Ja, daar is geen god buiten U nie. Daar is nie nog ‘n rots soos ons God nie...” 1 Samuel 2:2

Sit jy soms op die voorstoep van jou wonderlike lewe en verlang “huis” toe? Sou jy jouself as ‘n tevrede mens bestempel? Of hunker jy maar die heeltyd na iets of iemand anders. Wonder jy altyd hoe dit sal wees as ...

In Engelse is daar die mooi woord: Contentment. In Afrikaans vertaal, kan ons sê dat die beteken om vervuld te voel, tevredenheid te beleef en ‘n diep gevoel van vrede te ervaar. Dis ook om tevrede te wees met die lewe: met dié dinge wat ons het of nié het nie en met dit wat ons kan doen of nie kan doen nie. Navorsers skryf die laaste paar jare baie oor die belangrikheid van waardering. Dat ons dankbaarheid oor die lewe eintlik ons geluk en tevredenheid bepaal. Wanneer ons fokus op die lys van dinge waarvoor ons “dankie” kan sê, vergeet ons van die dinge wat ons nie het nie. En dan ... kruip tevredenheid, vrede en uiteindelik geluk stilweg in ons hart in.

Kom ons stel onsself vanjaar oop vir die sagte vrede wat ons alleen maar van die Gees kan ontvang. Kom ons vra Hom om van ons sielstevrede mense te maak: mense wie se oë oop is vir dit wat ons hét.

Ek is stil en rustig. Want ek het die grootste gawe van alle tye: ek het U by my, Here.

Net soos jy is – uitgegee deur CUM


bottom of page