top of page

God draai prentjies om!


Naomi het hierdie kleinkind met soveel liefde versorg asof hy haar eie kind was. Die buurvroue het toe gesê: “Uiteindelik het Naomi weer ‘n seun!” Rut 4:16-17a

Dis darem maar wonderlik hoe God die prentjies van mense se lewens teken! Soms lyk dit mos of daar stukkies van die legkaarte van ons lewes verlore is en of ons lewensprente maar net nie sin maak nie! En dan … op ’n dag plaas ons getroue God onverwags weer ’n ánder stukkie in die plek van die weg geraakte deel. En dan word gebroke lewens verrassend heel.

Soos die Naomi-verhaal. Ons lees hoe sy haar man en albei haar seuns in die kwessie van ‘n paar jaar verloor het. Alleen en sonder ‘n heenkome trek sy na haar tuisland terug. En dis hier waar God haar prentjie begin heelmaak toe Rut, haar skoondogter met Boas trou. Dis dan wanneer ons lees hoe Ouma-Naomi se prentjie radikaal verander toe sy met haar kleinkind op haar skoot sit. Toe sy weer ‘n seun het ... gelukkig is.

Ons aanbid ‘n God van Hoop wat die onmoontlike kan doen, enige situasie kan verander en die slegste omstandighede in ‘n wonderlike nuwe lewe kan verander. Ons aanbid ’n heelmaak-God wat stukkende lewens weer nuut kan maak.

God werk elke dag aan jou prentjie – selfs wanneer dit voel of alles nie heeltemal in plek is nie. Vertrou Hom daarmee. Onvoorwaardelik.

Here, dankie dat U die Een is wat my legkaartlewe bou. En dat U presies weet wat U doen!


bottom of page