top of page

Hy Beplan Vir Jou Die Goeie


Ek weet wat Ek vir julle in gedagte het. Ek beplan dat goeie dinge met julle sal gebeur en nie slegte goed nie. Ek wil hê dat julle hoop vir die toekoms moet hê. Jeremia 29:11

God se hart is só goed! Toe Hy ons gemaak het, het Hy net die heel beste in ons gesit. Toe ons daarna ons rug op Hom draai, het Hy sy eie Seun gestuur om ons weer heel en volmaak te maak. En wanneer ons as sy kinders soms verdwaal, roep Hy ons pleitend terug en aanvaar sy groot vergifnishart ons weer onvoorwaardelik terug. As ons na Hom roep, luister Hy onmiddellik, wanneer ons pyn, hou Hy ons vertroostend vas en terwyl ons stoei met die lewe, waak Hy onverpoos oor ons. Hoe groot is ons Vader se goedheid nie!

Noudat ons aan die einde van ons saamgesels-boekie gekom het, wil ek jou graag met die volgende beloftes uit die Skrif groet:

“Die Here sê vir hom (jou):

  • Ek gaan voor jou uit. Ek maak jou pad gelyk.

  • Ek breek koperdeure vir jou oop. Ek kap ysterslotte vir jou stukkend.

  • Ek gee vir jou die skatte wat in donker plekke bewaar word, die rykdom wat weggesteek word.

  • Ek doen dit vir jou sodat jy kan weet dat dit Ek, die Here, die God van Israel is wat jou geroep het om te regeer.

  • Ek het spesifiek vir jou geroep.” Jesaja 45:2-4a

Liewe vrou, jy is kosbaar in God se oë. Ja, Hy het jou lief asof jy sy enigste kind is. Daarom wil Hy jou so graag naby aan Hom hê. Hy wil elke dag met jou gesels, na jou luister en saam met jou die pad van die lewe loop. Meer as dit wil Hy jou lei, bewaar en met sy wonderlike goedheid seën. Al wat jy hoef te doen, is om jou tot sy beskikking te stel, jou hart oop te maak en elke dag te sê: Hier is ek, Here, Neem my en lei my.

Ons gaan mekaar almal eendag in sy hemel ontmoet. Wat ’n heerlike verwagting om na uit te sien. Tot daardie tyd kom, het ons drie belangrike dinge wat ons op koers moet hou: daar is die verhouding met God, ons sekerheid dat Hy sy beloftes sal hou en die liefde. En van hulle staan die liefde bo-aan die lys.

1 Korintiërs 13:13

Dierbare Vader, dankie dat ek U mag ken, dat U my ken ...dat U my so onmeetlik liefhet. Dankie dat ek elke dag naby aan U mag leef en dat U elke oomblik daar is om my raad te gee, te troos, te lei en te dra. Hier is ek Vader, neem my en heilig my.

Uit: Siel van ʼn Vrou, CUM


bottom of page